Menü Bezárás

Ilyen a munkásszálló Székesfehérváron!

munkásszállók Székesfehérvár2_3

Minden, amit tudnod kell: a munkásszálló Székesfehérvár városában

Tapasztalataim a munkásszállóval kapcsolatban – ezt is írhattam volna. Éppen ez lesz a téma, milyen is egy munkásszálló, és csak munkások szállhatnak-e meg ott, vagy bárki más is? Kinek való és kinek nem, milyen árakkal kell majd számolnunk és ilyen fontos kérdésekről fogok írni, csak úgy, mint a saját személyes tapasztalataimról.

munkásszálló Székesfehérvár2_1

Kinek való egy munkásszálló Székesfehérváron?

A munkásszálló Székesfehérváron természetesen ugyanolyan, mint bárhol máshol, mégis a pontosság kedvéért hozzáteszem a város nevét is, hiszen nem tudhatom, hogy Budapesten vagy egyéb városokban mennyire tér el a fogadtatás és a minőség a témával kapcsolatban. Azonban itt is csak munkásszállóról beszélhetünk, amelyek hasonló felépítéssel rendelkeznek, illetve a bérlők igénye sem feltétlenül változik. A székesfehérvári lehetőségeket és több nagyváros ajánlatát is találhatjuk meg azonban: https://munkasszallok.hu/varos/szekesfehervar/.

De nézzük meg, mit is kell tudni tehát általánosságban egy munkásszállóról?

Először is, egy elég minimalista szálláslehetőségről van szó, ami egyébként nem feltétlenül negatív dolog, éppen amire szükségünk van, se több, se kevesebb. Azért nem kell kőkorszaki minőségre sem gondolni, sok szobában biztosítanak a munkásszállások tévét például és az internetelérés ma már alapfeltétele annak, hogy az ember meg tudjon maradni valahol kényelmesen. Ha pedig internet van, akkor adott a kényelem és a szórakozás, kikapcsolódás lehetősége is.

Ami a felszerelést illeti, mindent találhatunk ezeken a helyeken, amire szükségünk lesz. Legyen szó például az alapvető higiéniai eszközökről és kiegészítőkről, törölközőről, tükörről, mosdóról. Ezek olyan fontos dolgok, amik minden szoba estében elengedhetetlenek. Persze kérdéses az, hogy pontosan hány szoba, hány ember is használja a fürdőszobát. Ez a higiéniai okok mellett a készülődés során is fontos. A reggeli órákban senki nem szeret korán kelni, azonban hogyha sok ember osztozik egyetlen fürdőn, akkor fel kell készülni a hosszabb várakozásra is akár. Ez egyet jelent azzal, hogy korábban fel kell kelni a biztonság kedvéért, hogyha az ember nem akar elkésni esetleg a munkahelyéről. Ebből a szempontból jobb egy olyan munkásszálló Székesfehérváron is, ahol kevesebb szoba, lehetőség szerint egy vagy kettő használ közös mosdót.

Ebből a szempontból vannak igazán kényelmes lehetőségek is a munkásszállások között. Sokszor hotelek is kiadnak ilyen jogcímen néhány szobát, amiknek az ára nem magasabb, mint egy átlagos munkásszállásnak, azonban a körülmények még kedvezőbbek az ott megszállók számára.

Tapasztalatok: ilyen egy munkásszálló Székesfehérvár városában

A munkásszálló Székesfehérváron minden tekintetben kedvezőnek bizonyult számomra, hogy egy kis saját tapasztalatot is vigyek az írásba. Összesen két emberrel kellett megosztanom a mosdót, így a készülődés gördülékenyen és gyorsan zajlott, az egyik lakó egyáltalán nem azonos időben készült velünk. A másik a szobatársam és egyben kollégám volt, akivel viszont összeszoktunk már, így könnyen ment a reggeli készülődés számunkra minden nap. Maga a szállás is nagyon kényelmes volt, a szoba fala nem teljesen üres fehér, hanem kellemes pasztellszínre volt festve. Számomra ez igazán nagy kényelmet jelentett, mert sokkal otthonosabbnak tűnt tőle az egész szoba kinézete, ami fontos tényező, hogyha az ember az otthonától távol van huzamosabb ideig.

munkásszállók Székesfehérvár2_2

A szobában alapvetően nem sok időt töltöttünk, a szabadidőnket inkább Székesfehérvár felfedezésére fordítottuk, ami viszont nagyon izgalmas volt. A magyarországi nagyvárosok mind gyönyörűek, számos programlehetőség és látnivaló van. A legszebb bennük mégis csak az építészet és a régies hangulat egybekötve a modernizáció vívmányaival. Számomra igaz kaland volt egy ilyen helyen megszállni. Ez a város sosem alszik, mindig találtunk kellő programlehetőségeket, így a szobánk tényleg csak az esti pihenésre, alvásra, egy kis olvasgatásra vagy tévézéshez kellett, hogy megfeleljen. Számomra tehát igazi kaland volt ez, ehhez kétség sem férhet.

A munkásszálló Székesfehérváron és máshol

Hogyha az ember utazni akar, akkor szintén a legjobb, vagy inkább a leginkább költséghatékony megoldás a munkásszállás. A munkásszálló Székesfehérváron például sokkal olcsóbbra jött ki, mint egy átlagos szoba. Én, hogyha utazásra adnám a fejem, akkor mindenképpen így szállnék meg. Nem azért, mert ne lenne meg az anyagi keretem valami drágábbra, hanem azért, mert hogyha az ember nem a szállásra költi el az utazásra szánt összeget, akkor sokkal több élményben lehet része a városban. A munkásszállás tehát nem csak munkaügyben remek választás, hanem akármilyen okból intézett útnál jó döntés lehet. Nekem mindenesetre nagyon megtetszett a maga egyszerűségével, ráadásul a városban is nagyon jó helyet foglal el, a munkahelyemhez egy néhány perces séta alatt könnyedén odaértem. Számomra tehát igazán jó döntés volt a foglalás, és biztos vagyok benne, hogy mások is jól fogják érezni magukat egy ilyen helyen. A munkásszálló Székesfehérvár városában tehát nagyon ajánlott, de bátran merjünk több vidéki és fővárosi szállás között is válogatni.